Een docent van de opleiding commerciële economie heeft een administratieve puinhoop gemaakt van de beoordeling van tentamens. Bovendien heeft de docent mogelijk meerdere cijfers verzonnen.

Dat meldt Folia. De docent zou tentamens hebben nagekeken terwijl hij ziek thuis zat. Hier raakte hij de tentamens vervolgens kwijt en vergat de cijfers in te voeren. Studenten kregen hierdoor de melding dat ze het vak niet voldoende hadden afgesloten.

De docent zou bovendien voor kwijtgeraakte tentamens cijfers hebben verzonnen. Opleidingsmanager Marlies Sandee heeft dit verhaal nooit gehoord maar kan niet uitsluiten dat er cijfers zijn verzonnen: "De examencommissie gaat navraag doen bij docenten die met hem samen hebben gewerkt of zij op de hoogte zijn van dit gerucht."

Sandee zegt wel dat de docent er een 'administratieve puinhoop' van heeft gemaakt. Een twintigtal studenten heeft opnieuw een toets moeten maken. De docent is de afgelopen vijf jaar al tijdens meerdere functioneringsgesprekken op zijn vingers getikt. Na het laatste gesprek eind vorig jaar meldde de man zich ziek.