Laurent Simons begint binnenkort op wel heel vroege leeftijd aan een gymnasiumopleiding. Niet verwonderlijk, de jongen heeft een IQ van minstens 145.

Laurent is pas zes jaar oud, maar zet zijn schoolcarrière niettemin binnenkort voort op een Amsterdams gymnasium. Tussen kinderen van 12 à 13 jaar dus, maar dit is volgens zijn ouders niet zo'n probleem.

"Hij gaat er heel goed mee om", zegt zijn vader in gesprek met de Belgische VRT. "Hij vindt het ook wel prettig. Op de een of andere manier aardt hij niet echt bij kinderen van zijn eigen leeftijd."

Laurent is geboren in het Belgische Oostende, maar woont met zijn ouders in Amsterdam. Hier begon hij in september met de lagere school, maar die laat hij nu dus al weer achter zich. En als hij het gymnasium óók in hoog tempo doorloopt, wacht hierna wellicht een gang naar de universiteit.

"Dan gaan we mee, natuurlijk", vervolgt zijn vader. "Je kunt een kind niet alleen naar de universiteitsbanken laten gaan". Maar zover vooruit kijken doet Laurents vader liever niet. "Dat is misschien maar beter, dan maak ik me minder zorgen. We laten Laurent zijn gang gaan. Als hij maar gelukkig is."