Het elftal van trainer Peter Bosz versloeg donderdagavond voor eigen publiek Celta de Vigo met 3-2. De club uit Amsterdam is daardoor na vier groepsduels al zeker van een plaats bij de beste twee in groep G.
 

Het is een tijdje geleden dat Ajax de groepsfase in Europa overleefde, erkende Riedewald donderdagavond. "Het is lekker dat we met deze groep zoiets moois mogen behalen", vertelde de verdediger.

"Onze doelen waren om zo snel mogelijk door te gaan en dat is gelukt", zei Riedewald. Tegen het eind van de wedstrijd tegen Celta de Vigo werd het nog spannend.

"Wij vinden dat ook jammer. Als je kijkt naar de eerste helft en begin tweede helft is er niks aan de hand. We komen gewoon mooi op 3-0 voor. Dan is het zeker jammer dat het 3-2 wordt en we nog moeten aanzetten en alle ballen moeten wegschieten. Dat was niet nodig."

Druk

Linksback Sinkgraven is van mening dat Ajax te ver naar achter ging lopen: "Daardoor kregen we de druk er voorin niet meer op. We stonden met de laatste linie te ver naar achter. Dan gaan zij voetballen en zie je dat ze dat wel kunnen."

Over het doelpunt van Guidetti zei Riedewald: "Een hoop gefluit als hij erin komt. Dan schiet hij hem er bij zijn eerste balcontact in. Het is sowieso niet leuk als er gescoord wordt. Dat hij het ook nog doet en al die gebaren maakt dat is misschien wel een beetje pijnlijk. Het maakt me verder niet zoveel uit." 

Sinkgraven denk dat Ajax ver kan komen: "Daar gaan we alles aan doen. We zijn goed begonnen. De groepsfase overleefd en moeten gewoon doorgaan."

Doelpunten

Kasper Dolberg schoot Ajax in de 41e minuut op voorsprong. Hakim Ziyech (68e minuut) en Amin Younes (71e minuut) tekenden voor de 2-0 en 3-0. Invaller John Guidetti, oud-speler van Feyenoord, stond nog geen twee minuten in het veld toen hij met een doelpunt het startsein gaf voor een Spaanse inhaalrace. Celta de Vigo kwam echter niet verder meer dan de 3-2 van Iago Aspas.

Jairo Riedewald verving de geblesseerde Nick Viergever in het thuisduel met Celta de Vigo.

Bekijk de video: