Hockeyclubs hebben enorme wachtlijsten en willen dat er meer velden worden aangelegd. Een nieuwe regeling, waarbij sportvelden worden belast naar mate van het gebruik, zou kunnen helpen.

Uit cijfers blijkt dat negen van de tien hockeyclubs vol zit, bij hockeyclub Athena denken ze zelfs dat het hoger is. "Volgens mij is het tien van de tien", zegt voorzitter Luc Spin. "Ik spreek mijn collega-voorzitters nog wel eens. Ik denk dat de Amsterdamse clubs, zonder de clubs in het bos, een totaal van drie- of vierduizend kinderen hebben die niet kunnen sporten."

Bij hockey is er een tekort aan velden, bij voetbal is een ander probleem. Daar ontstaan de wachtlijsten omdat bepaalde clubs populair zijn en andere clubs totaal niet. Daar lijkt ook de gemeente zich van bewust, want er komt volgend jaar een nieuwe regeling. De velden worden dan belast naar mate van het gebruik.

Spin is blij met de regeling. "Dan hoop ik maar dat verenigingen die de velden niet zo veel gaan gebruiken de velden ook niet zo veel zullen huren. Dat is denk ik ook een middel van de gemeente om dan ook te zeggen, dat veld wordt zo weinig gebruikt en hockey heeft zo'n capaciteitsprobleem, maak er een hockeyveld van."

Overigens komt er in ieder geval een hockeyveld bij in Nieuw-West en komt er een heel nieuw veld in Zuidoost. In januari gaat de raad verder discussiëren over dit onderwerp.

Bekijk de video: