Coffeeshop DNA in Amsterdam Zuid werd in september meerdere keren beschoten en vervolgens gesloten. Van deze schutter zijn nu beelden vrijgegeven.

De man komt half in de ochtend van 7 september aangelopen in de Achillesstraat, trekt een pistool en opent het vuur. Buurtbewoners hoorden meerdere schoten. "Ik werd om om half vijf wakker van knallen", zei een van hen. Het is niet de eerste keer dat de coffeeshop onder vuur genomen werd.

Lees ook: Coffeeshop DNA dichtgetimmerd wegens schietpartij

In mei ging er al een kogel door een ruit en ook toen werd de coffeeshop gesloten. "Het lijkt er vooralsnog niet op dat de recente reeks beschietingen allemaal door één persoon zijn gedaan. Er worden nog altijd verschillende scenario's onderzocht", laat woordvoerder Ellie Lust weten in AT5's Bureau 020. "Wat opvalt aan de schutter is dat hij wat mankt lijkt te lopen, hij trekt met zijn linkerbeen."

Mensen die de schutter denken te herkennen, kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Vorige week werden ook beelden vrijgegeven van een coffeeshopschutter. 

Lees ook: Beschieting coffeeshop Green Place loopt niet helemaal gesmeerd

Video: Coffeeshop DNA onder vuur