Het is heel erg druk in Amsterdam, en dat blijft het ook nog wel even.

Er zijn meerdere redenen waarom het plotsklaps drukker is dan normaal. Op verschillende plekken in de binnenstad wordt momenteel namelijk aan de weg gewerkt. Een overzicht van de werkzaamheden:

De Munt

Vanaf woensdag moeten automobilisten rekening houden met een aantal aanpassingen bij de Munt. Zo is het Singel tussen het Spui en de Heiligeweg autovrij en is het vanaf de Blauwbrug éénrichtingsverkeer richting Dam. Daarnaast is de Vijzelstraat tussen Reguliersdwarsstraat en Muntplein afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

Lees ook: Muntplein wordt autoluw gemaakt

Stadhouderskade

Ook op de Stadhouderskade is het dringen. Door werkzaamheden is hier tot en met komende vrijdag 19:00 uur alleen éénrichtingsverkeer mogelijk van west naar oost tussen de Overtoom en de Hobbemakade. Van oost naar west is de Stadhouderskade dus afgesloten voor al het verkeer. Komend weekend wordt het hele traject waar nu aan wordt gewerkt afgesloten voor auto's.

Leidseplein

En dan wordt er natuurlijk óók nog gewerkt aan het Leidseplein. Hier worden onder meer de tramrails vervangen. Vanaf de Stadhouderskade en de Marnixstraat tot de Leidsestraat en de Weteringschans is het plein één grote bouwput van wel twee voetbalvelden groot. Er wordt dag en nacht doorgewerkt om de klus zo spoedig mogelijk te klaren.

Lees ook: Verkeersdrukte rond Leidseplein: 'We rijden al een halfuur rondjes'

Advies: Mijd Stadhouders- en Nassaukade

De drukte in het centrum duurt dus in ieder geval tot en met het weekend. Tot die tijd worden automobilisten geadviseerd rekening te houden met deze drukte en de Stadhouderskade en Nassaukade te mijden indien mogelijk. Een compleet overzicht van alle werkzaamheden is te viden op de website van de gemeente.

Video: Drukte in Amsterdam