Op de Haarlemmerstraat is in de nacht van zondag op maandag een restaurant beschoten. Op foto's zijn meerdere kogelgaten in het raam te zien.

Het gaat om restaurant Green House Kitchen. De politie heeft het restaurant met rood-witte linten afgezet en doet onderzoek.

Of het restaurant het eigenlijke doelwit is, is niet zeker. Naast de zaak zit een coffeeshop met een naam die heel erg lijkt op die van het restaurant. Coffeeshops zijn de laatste tijd vaker doelwit van beschietingen.

Een bijzonder restaurant is het wel. Naast dat er gegeten kan worden, kunnen er zogenaamde vaporizers gebruikt worden. 'Een wietje vapen', noemde de eigenaresse het eerder. De toetjes zouden er bijzonder lekker smaken.

"Het is schering en inslag hier", zegt een bewoonster van de straat. "Niet alleen in Amsterdam, in Brabant ook. Nog erger dan hier zelfs", weet ze. 

Beschietingen van coffeeshops komen de laatste tijd met regelmaat voor. Het is daarna vast beleid voor de burgemeester om de zaak, vaak voor bepaalde tijd, dicht te timmeren. Het vermoeden rijst dat het de schutters juist hier om te doen is.

"Dit is anno 2016 hè? En het wordt alleen maar erger. Maarja, alles went als je er tussenin woont", concludeert de buurtbewoonster cynisch. "Ik schrik er niet van, ben ermee opgegroeid."

Bekijk het interview:

Bewoonster Haarlemmerstraat kijkt niet meer op van beschieting
Bewoonster Haarlemmerstraat kijkt niet meer op van beschieting