'Twitter sluit kantoor in Amsterdam'

Twitter zou haar Nederlandse vestiging in Amsterdam sluiten. Het gaat niet goed met het bedrijf en het moet ruim driehonderd werknemers ontslaan. Dat is zo'n 9 procent van het totale personeelsbestand.

Het lijkt erop dat het schrappen van banen de kantoren in Nederland en Duitsland gaat raken, zo schrijft Recode. Het kantoor in de stad opende in 2013 haar deuren. Een nieuw team verkocht er advertenties. Het bedrijf wilde profiteren van de 'volwassen markt' die hier bestaat.

Onlangs hield Twitter nog overnamegesprekken met Salesforce, Alphabet en Disney, maar die mislukten. Twitter lijdt nog steeds verlies, al waren de laatste kwartaalcijfers nog redelijk goed: de omzet steeg met 8 procent naar 616 miljoen dollar.

De reorganisatie die nu gepland staat, en dus waarschijnlijk het personeel in Amsterdam zal gaan treffen, zal tussen de tien en twintig miljoen dollar gaan kosten. Doel is uiteindelijk om efficiënter te gaan werken.

Donderdag maakte Twitter nog bekend dat hun videodienst Vine gaat stoppen. Twitter heeft veel last van concurrentie van Facebook en Snapchat.

Tip de redactie