Man opgepakt na melding schietpartij in Buitenveldert

De politie is massaal uitgerukt voor een mogelijke schietpartij aan de Van Nijenrodeweg in Zuid.

Op foto's zijn tientallen agenten te zien. Ook is er een arrestatieteam aanwezig. Volgens een woordvoerder zou de mogelijke schietpartij plaats hebben gevonden in of bij een woning. Er is een ruime afzetting.

Er is er een man opgepakt. Volgens omstanders werd hij afgevoerd met een blinddoek over zijn hoofd. Mogelijk worden er nog meer personen gezocht, gezien het feit dat het arrestatieteam nog aanwezig is. "We zijn nog bezig", zegt een woordvoerder.

Verwarde man

Een getuige denkt dat de man die opgepakt is een verwarde bewoner van de flat was. Hij zou een pistool vast hebben gehad. "Ik zag een man naar buiten lopen die in de war was. Ik zie hem wel af en toe, kom hem soms tegen in het trappenhuis. Ik ken hem verder niet. Het is een buitenlandse man."

Joodse school

In de Zeelandstraat, in de buurt van de Van Nijenrodeweg, zit de joodse school Cheider gevestigd. Een woordvoerder van de politie zegt dat het incident niets te maken heeft met de school.

Omstanders melden aan AT5 dat ze meerdere knallen hebben gehoord. Het arrestatieteam ging rond 12.00 uur bij een woning naar binnen, maar hield niemand meer aan.

Bekijk video:

Tip de redactie