Lange wachtlijsten, een hoge werkdruk en steeds minder tijd voor patiënten. Bij kinder- en jeugdpsychiatriecentrum de Bascule staat volgens vakbond FNV het personeel het water aan de lippen. De vakbondorganisatie heeft de inspectie gevraagd om zo snel mogelijk onderzoek te doen.

Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg: "We zien al een hele tijd dat het bij de Bascule niet goed gaat. Wachtlijsten nemen toe, de bedrijfsvoering is niet op orde, de behandeling van de kinderen komt in het gedrang. Het kan zo niet langer."

Al jaren kampen geestelijke zorginstellingen met lange wachtlijsten, maar volgens FNV is er een kritische grens bereikt nu ook het personeel er aan onderdoor lijkt te gaan. De vakbond opende afgelopen zomer een meldpunt waar vijftien medewerkers aan de bel trokken. "De uren zijn toegenomen om te werken. Tegelijkertijd meer taken erbij gekregen, waaronder administratieve taken. Dat geeft heel veel werkdruk. Dat is schrijnend voor hen schrijnend om te zien dat ze minder tijd hebben voor de complexe gevallen. Het is tot hier en niet verder", aldus Seifert.

De Bascule erkent dat er problemen zijn met oplopende wachtlijsten en de grote administratieve werkdruk, maar geeft aan dat de problemen de volle aandacht hebben. Ook wil het bestuur graag met de FNV om de tafel om de problemen te bespreken. Annelieke de Koning, bestuurder De Bascule: "We hebben als speerpunt al het verlagen van de werkdruk. We zijn er met medewerkers mee bezig. Ook met de gemeente Amsterdam. We bekijken hoe we dit kunnen oplossen."

Bekijk video:

Grote zorgen FNV over jeugdinstelling de Bascule
Grote zorgen FNV over jeugdinstelling de Bascule