De vorige vos is nog maar net uitgezet in de natuur of een nieuwe loopt alweer door de Amsterdamse binnenstad. Woensdagochtend troffen voorbijgangers een vos aan in de Marnixstraat. 

Het vosje zat daar ter hoogte van de Bullebaksluis op een muur. Het is al de tweede vos in twee weken tijd die in het centrum wordt aangetroffen.

Volgens de dierenambulance is de vos opmerkelijk tam en helemaal niet bang voor mensen. Toch blijkt uit beelden dat hij niet graag werd gevangen.

Uitrusten

Het gebeurt normaal gesproken maar eens in de paar jaar dat een vos de binnenstad inloopt. Zant vermoedt dat de vos door andere vossen is verjaagd uit het Westerpark. "Waarschijnlijk heeft hij de hele nacht over de Marnixstraat gelopen. Hij zal wel bekaf zijn geweest en op het muurtje zijn gaan uitrusten."

De komende dagen laat Zant de vos op krachten komen in de opvang. "Ik wil eerst hebben dat hij weer wat schuwer wordt voor mensen. Het moet niet zo zijn dat hij meteen weer naar iemand toeloopt voor een broodje kaas als we hem uitzetten."

Twee weken geleden werd een vos aangetroffen in de Jordaan. Die vos inmiddels weer uitgezet in de natuur.

Verdwaalde vos gespot in het centrum
Verdwaalde vos gespot in het centrum