De inbraak bij de Spar aan de Van der Hooplaan in Amstelveen vannacht duurde volgens de eigenaar slechts drie minuten.

De inbrekers zijn vastgelegd op de bewakingscamera's. "Ze zijn op de fiets gekomen. Toen met een koevoet de entree geforceerd. Dat lukte niet. Vervolgens hebben ze met geweld de rest van de deur geforceerd. Daarna zijn ze naar binnen gegaan, over de kassa heen gesprongen, sigarettenluik met een koevoet kapotgemaakt en een ontzettende hoeveelheid sigaretten meegenomen", zegt eigenaar Wilko Linnenbak.

Het personeel en de klanten zijn behoorlijk geschrokken van de inbraak. "Ik vind het echt schandalig. Sowieso een inbraak, walgelijk", zegt een klant. Caissière Ellen Bon is bang dat de inbrekers terugkomen: "Ik kan hier niet tegen. Ze richten zoveel schade aan. Ik denk dat ze nog terugkomen om te zien wat ze hebben aangericht."

De supermarkt is sinds 1 februari van dit jaar geopend. "Heel triest. We hebben een flinke investering gedaan. Als je dan nu geconfronteerd wordt met zulke schade. Natuurlijk zijn we wel verzekerd. We moeten maar afvragen wat de verzekering daarvan dekt", vertelt Linnenbak. 

Tussen de puinhoop en het sporenonderzoek door konden de klanten vanmorgen vroeg wel terecht in de supermarkt. De daders gingen er na de inbraak op een fiets vandoor. Ze zijn nog niet opgepakt.