Er zit een slot om het hek en niemand kan of mag er meer naar binnen. Sinds zaterdag is het cultureel-educatieve verzamelgebouw Southeast in Amsterdam dicht.

Dat treft veel veel organisaties die van het centrum gebruikmaken, zoals kerken en onderwijsinstellingen. Ook Patrick Dorder van Zuidoost TV kan het pand niet meer in en kan niet meer bij zijn spullen. 

"Ja en daar stonden we dan", schrijft hij op Facebook. "Zuidoost TV en andere huurders en gebruikers van SouthEast waren niet gewaarschuwd. Na juridische geschillen tussen de eigenaar en beheerder Bureau 366 ligt er nu een ontruimingsbevel. Huurders verkeren in een onzekere situatie", schrijft Dorder. Tegen AT5 zegt Dorder dat de eigenaar heeft gezegd dat  huurders zich geen zorgen hoeven te maken. Maandagochtend zou er een ontruiming volgen.

Bureau 366 verhuurt ruimtes in het pand aan instellingen en organisaties. Eigenaar van het pand, Unisphere Modern Landmarks uit Aerdenhout, heeft beslag laten leggen op de rekening van Bureau 366, schreef Het Parool eerder dit jaar. De eigenaar van het gebouw zegt een vordering te hebben van zes ton. De schuld zou zijn ontstaan door het niet betalen van inkomsten uit verhuur.

In 2004 werd Southeast onder een andere naam geopend, Cultureel-Educatief Centrum. Naast Zuidoost TV zitten er onder meer een dependance van ROC Amsterdam, het Jeugdsportfonds, Teachings of the True Christ en DWI in het gebouw.