Onder het motto 'Amsterdam danst ergens voor' gingen zaterdag honderden demonstranten de straten van Amsterdam door. Al dansend op techno werd er gedemonstreerd voor vrije plaatsen in de stad.

Volgens de demonstranten is elke plek in de stad gereguleerd en is er steeds minder plaats voor vrij wonen. Het initiatief voor ADEV 2016 komt onder meer van Bajesdorp. Daar staan een aantal gekraakte woningen, maar  ook huur- en antikraakwoningen. Deze 'vrijplaats' dreigt te verdwijnen volgens de organisatie omdat de Bijlmerbajes en het gebied er omheen te koop staan.

Volgens de website van Bajesdorp zal het gebied 'door staat en kapitaal onder de voet worden gelopen'. ADEV roept wethouder Eric van der Burg op om zich voor behoud van Bajesdorp in te zetten en 'legaliseringsplannen serieus te nemen'.

De tocht begon op het Jonas Daniël Meijerplein en ging dwars door de stad via het Rembrandtplein, het Frederiksplen, de Van Woustraat en via het Amstelstation naar Bajesdorp. Onderweg werd er muziek gemaakt op aanhagers en werden er statemenst gemaakt. Zo trad er een Syrische band op en draaide Nimatek.