Stadsdeel Centrum is van plan om de Leidsebuurt bijna de gehele dag af te sluiten voor autoverkeer. Alleen tussen 7.00 en 12.00 wil het stadsdeel de straten rondom de Leidsekruisstraat nog openhouden voor laad- en losverkeer.

Nu wordt bijvoorbeeld de Lange Leidsedwarsstraat pas om 19.00 uur afgesloten voor auto's. De plannen van het stadsdeel vallen dan ook zeker niet bij iedereen goed. Zo vreest buurtbewoner Pieter Beelaerts dat hij straks nauwelijks nog bij z'n huis kan komen. 

"De gemeente mag graag vertellen dat ze de bewoners hoog in het vaandel hebben. Maar ik geloof er geen fluit van. Wij leveren steeds meer in voor de verpretparkisering van de stad", stelt Beelaerts. "Je hebt ouderenvervoer, dat kan hier niet meer komen. Ik zou een taxi kunnen pakken, maar die mag er ook niet door. Kortom: je bent genaaid."

Volgens Beelaerts zijn de bewoners slechts summier geïnformeerd. Bovendien is volgens hem de afsluiting onnodig omdat het alleen bij zeer warm weer overdag druk is met mensen op de terrassen. Het stadsdeel stelt Beelaerts in een reactie enigszins gerust.

Volgens Centrum gaat het slechts om een voornemen. De zorgen van bewoners over de bereikbaarheid van hun woningen zullen worden onderzocht. Pas hierna wordt een definitief besluit over de afsluiting genomen.