Naoufal 'Noffel' F. wordt door Justitie gezien als de man die de mislukte moordaanslag op Peter 'Pjotr' R. aanstuurde, vorig jaar november in Diemen.

Dit schrijft Het Parool zaterdag. F. zit momenteel vast in Ierland, er is een verzoek om uitlevering gedaan. 

Het bewijs tegen F. zou gevonden zijn in een versleutelde telefoon. Ook van verschillende andere verdachten werden beveiligde PGP-blackberries geopend en hierin werd een drukke communicatie met ene 'Buik' gevonden.

Volgens Justitie is F. deze 'Buik' en zou hij na de mislukte moordaanslag veel vragen hebben gesteld en verwijten hebben geuit. Zo wilde hij onder meer weten waarom de vluchtauto niet in brand was gestoken.  

Onder vuur

Bij de mislukte liquidatiepoging werd Peter R. op 5 november onder vuur genomen in Diemen. Verschillende kogels troffen doel, Maar R. overleefde de aanslag. Hij is een bekende van de politie en bekend in het criminele milieu.

Zo onderhield hij nauwe banden met de in 2011 in Amsterdam geliquideerde crimineel Stanley Hillis. Het wordt gezegd dat Pjotr enige tijd zijn bodyguard is geweest.

F.'s advocaat Inez Weski bestrijdt in Het Parool dat hij 'Buik' is en dat hij iets te maken heeft met de aanslag op Peter R.