Drietal gepakt vanwege verspreiden anti-homoflyer

De politie heeft een 39-jarige man uit Rotterdam en twee 29-jarige mannen uit Den Haag aangehouden die ervan worden verdacht zondag anti-homoflyers te hebben verspreid in Nieuw-West en West.

Dit laat de politie weten in een persbericht. Het trio kwam in beeld bij Justitie dankzij camerabeelden. De drie mannen zijn gehoord en ze hebben alle drie bekend de flyers te hebben gemaakt en te hebben verspreid. Daarmee hadden ze naar eigen zeggen de bedoeling "een discussie te ontketenen".

De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie moet nog beslissen of het verspreiden van de flyers als een strafbaar feit wordt gezien. "De verhoren worden meegewogen bij de beslissing van de officier van justitie over de strafbaarheid van de flyer", schrijft de politie. 

Als reactie op het verspreiden van de flyers kregen duizenden Amsterdammers deze week een 'Love is Love-folder' in de bus. "Ik doe het niet voor mezelf, ik doe het voor Amsterdam. Iedereen is welkom hier en dat moet altijd zo blijven. En als het er dan op lijkt dat dat zo dreigt te zijn, moeten we van ons laten horen. Amsterdam is voor iedereen. Love is love!", liet de bedenker van deze actie eerder weten aan AT5.

Tip de redactie