D66 wil extra nachttreinen langs Bijlmer Arena laten rijden

D66 wil dat er op vrijdag- en zaterdagnacht extra treinen tussen de stations Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal gaan rijden. Zodra de financiën rond zijn en verkeerswethouder Litjens groen licht heeft gegeven, wordt station Bijlmer Arena aan het nachttraject aangesloten.

"Aansluiting op het nachtnet zou grote voordelen opleveren", aldus D66-raadslid Bart Vink. "Bezoekers van Ziggo Dome, Heineken Music Hall en Amsterdam Arena hoeven zich na concerten dan niet meer te haasten. Nu de verdere ontwikkeling van dit gebied weer is opgepakt en naar verwachting nieuw entertainment naar de Bijlmer komt, wordt de noodzaak voor nachttreinen alleen nog maar groter."

Station Haarlem wordt al met ingang van de komende NS-dienstregeling op vrijdag –en zaterdagnacht bereikbaar. De kosten voor het openhouden en het beveiligen van het station zullen rond de 200.000 euro liggen. De NS zullen opdraaien voor het financieren van de inzet van extra treinen. Hoe vaak de treinen 's nachts zullen rijden, is nog niet bekend.

Tip de redactie