'Hamza B. alsnog naar rechter voor bankoverval Buikslotermeerplein'

Hamza B., de Marokkaanse Amsterdammer die momenteel twintig jaar vastzit voor de liquidaties in de Staatsliedenbuurt van eind 2012, gaat alsnog berecht worden voor een overval op een bank aan het Buikslotermeerplein in Noord.

Dat meldt Het Parool dinsdag.

De bankoverval vond eind 2011 plaats en leverde de criminelen een half miljoen euro op. De roof staat vooral bekend om de beelden die omroep PowNews schoot ten tijde van het misdrijf. Daarop is te zien hoe een scooter met twee mensen met een aantal tassen wegrijdt van de bank.

B. werd herkend en werd door een arrestatieteam uit zijn woning gehaald. Hij zat vast tot juni 2012, maar werd vrijgelaten. Een half jaar later vond de liquidatie in de Staatsliedenbuurt, waar Hamza vermoedelijk de bestuurder was van de auto. Uiteindelijk werd hij veroordeeld tot twintig jaar cel in Marokko.

Cassatie

En nu wil justitie ook de bankroof voor de rechter krijgen. Volgens een woordvoerder wilde het parket eigenlijk wachten tot de zaak in Marokko volledig was afgehandeld. Maar de zaak is nog in cassatie en loopt dus nog, dus is besloten om het nu te doen, aldus een zegsman tegenover Het Parool.

Tip de redactie