Satudarah-leden niet meer welkom op uitgaanspleinen

Een groep van twaalf mannen, onder wie enkele Satudarah-leden, mag zich de komende drie maanden niet op het Rembrandtplein in Amsterdam laten zien. Zij waren in september betrokken bij een heftige vechtpartij bij café Nasty.

De vechtpartij gebeurde in de vroege ochtend van maandag 12 september.

Er werd met barkrukken en glazen gegooid, medewerkers van de kroeg en andere bezoekers werden bedreigd en geïntimideerd. Het Parool schrijft dat er een portier is mishandeld en in de kroeg zelf is er ook flinke schade aangericht. Wat de reden is geweest voor de vechtpartij is niet duidelijk.

Na bestudering van de camerabeelden is besloten om de groep van twaalf een gebiedsverbod op te leggen. Twee leden van de motorclub en twee andere mannen zijn vanochtend aangehouden. Nog eens acht andere betrokkenen, waarvan een deel Satudarah-leden. mogen niet meer in de buurt van het Rembrandtplein, Thorbeckeplein en het Leidseplein komen. 

Kopstuk Belserang

De krant meldt ook dat één van de betrokken motorclubleden Etous Belserang is geweest. De Amsterdammer is een prominent lid van Satudarah en kwam in 2011 in het nieuws toen hij de achtervolging inzette op twee mannen die hem zouden willen doodschieten.

Tip de redactie