Gemeenteraad vraagt spoeddebat aan over homohaatflyers

De voltallige gemeenteraad heeft een debat aangevraagd over de homohaatflyers die dit weekend zijn verspreid zijn in Amsterdam West en Nieuw-West.

Op de flyer worden teksten uit de bijbel, de Thora en de Koran geciteerd met daarboven de tekst 'Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden'. Ook wordt beweerd dat bijna een derde van de homoseksuele ouders kinderen seksueel misbruikt.

Discriminatie

"Deze folders zetten aan tot haat en discriminatie en veroorzaken onrust onder de Amsterdamse bevolking, met name ook binnen de LHBTI-gemeenschap", aldus VVD-raadslid Marja Ruigrok. "De mishandeling van twee homoseksuele mannen op de pont afgelopen zaterdag illustreert de kwetsbaarheid van LHBTI'ers in onze stad."

Ruigrok vindt het bestaan van de flyers onbegrijpelijk. "Waar haal je het lef vandaan om zulke walgelijke folders met onwaarheden te verspreiden? In Amsterdam, de stad van het eerste homohuwelijk, mag geen plek zijn voor oproepen tot haat en discriminatie tegen de LHBTI-gemeenschap."

Het debat vindt op 27 oktober plaats tijdens een commissievergadering in de Stopera.

Tip de redactie