Aziatische olifant geboren in Artis

Artis heeft sinds zondag een nieuw olifantje erbij. Sanuk, zoals het Aziatische babyolifantje is genoemd, werd rond 18.00 uur geboren.

Het kalf werd na een dracht van 631 dagen, 21 maanden, geboren in het bijzijn van zus Yindee en stond binnen een paar minuten op haar poten. Bezoekers kunnen het olifantje op gezette tijden in de stal zien. Wanneer moeder Thong Tai en Sanuk naar buiten mogen, is afhankelijk van het weer en de ontwikkeling van het kalf.

Het is de vierde keer in de geschiedenis van Artis dat er een olifantje is geboren. "De geboorte van de bedreigde Aziatische olifant (Elephas maximus) is van groot belang voor het Europese fokprogramma (EEP), waar Artis onderdeel van is", aldus de dierentuin.

Eind vorig jaar overleed de vierjarige Mumba onverwacht aan olifantenherpes. Van de vlotte bevalling zijn beeldopnames gemaakt. Daarop is te zien hoe Thong Tai, terwijl ze met haar oren klappert, zachtjes met haar poot tegen het kalf aanstoot. Daarna zet Sanuk in het bijzijn van moeder en zus zijn eerste stappen.

Tip de redactie