Homohaatflyers verspreid in West en Nieuw-West

Buurtbewoners in Amsterdam West en Amsterdam Nieuw-West hebben zondagmiddag een anti-homo-flyer in de brievenbus gekregen. 

Op de flyer worden moslims, christenen en joden opgeroepen om zich te verenigen tegen homoseksualiteit. Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch roept op om van de flyers aangifte te doen.

De flyers zijn in verschillende buurten verspreid, waaronder in Osdorp en in de omgeving van de Overtoom.

Op de flyer worden teksten uit de bijbel, de Thora en de Koran geciteerd met daarboven de tekst 'Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden'. Ook wordt beweerd dat bijna een derde van de homoseksuele ouders kinderen seksueel misbruiken.

Aangifte

Wie achter de flyer zit, is niet bekend. Het pamflet verwijst door naar een Facebookpagina over de familie Barbu, een zaak in Engeland waar een Roemeense vader de identiteit van een homo-echtpaar openbaarde die zijn kinderen wilden adopteren.

COC-voorzitter Tanja Ineke spreekt van 'walgelijke onwaarheden' die in de de folder staan en vraagt ontvangers zich te melden via info@cocamsterdam. Zondagavond hadden al twintig mensen aangifte gedaan. Het COC wil de teksten analyseren en wil op die manier proberen te achterhalen wie de flyers heeft verspreid.

Tip de redactie