Klachtenregen na eerste dag Sushi Festival in Noord

Het Sushi Festival in Noord is zaterdag niet probleemloos verlopen. Mensen klagen over te veel publiek, veel te weinig sushi, wachtrijen tot een uur en het feit dat het bier op was.

Een woordvoerder van de organisatie erkent de problemen: "Bezoekers worden inderdaad geconfronteerd met lange wachtrijen. We hadden in de middag een enorme bezoekerspiek, waardoor we de bestellingen niet meer aankonden. We hebben ons best gedaan, maar er klopt op dit moment echt iets niet."

Het festival was heel snel uitverkocht, nadat tienduizenden mensen op Facebook hadden aangegeven aanwezig te willen zijn op het festival. In totaal is er dit weekend plek voor drieduizend mensen per dag. De organisatie is ondanks de problemen niet van mening te veel kaarten te hebben verkocht. 

"Sushi is geen makkelijk product, zoals frituur", zegt de woordvoerder. Hij belooft beterschap voor de tweede en laatste dag van het festival morgen: "Er komt meer personeel en een andere opstelling. Vanavond versturen we nog een bericht naar de bezoekers om te reageren op de onrust."

Op Facebook wordt ook door klagers gemeld dat de organisatie negatieve berichten verwijdert. Een woordvoerder kan dit verhaal niet bevestigen, maar ook niet ontkennen.

Tip de redactie