Younes speelt natuurlijk het liefst op echt gras

Ajax neemt het zondag in Den Haag op tegen ADO. Op een, de laatste weken, veelbesproken ondergrond: kunstgras.

Maar dit mag wat aanvaller Amin Younes betreft geen excuus zijn voor een matig optreden. "Vorig jaar speelden we daar óók op kunstgras. En weet je, echt- of kunstgras. Het maakt me niet uit. We moeten gewoon ons eigen spel spelen."

Dit betekent niet dat Younes geen voorkeur heeft. "Natuurlijk speel ik het liefst op écht gras. Dat heeft elke voetballer denk ik, de spelers van Den Haag ook." De recente ophef rond de kunstgrasvelden is ook niet langs Younes heengegaan. "Ik heb gehoord dat er veel om te doen was in Nederland, maar ik heb niet alles meegekregen. Als je er ziek van kan worden, moet het goed onderzocht worden. Ik heb nog niks gehoord van het vervangen van de velden bij Ajax. Maar in principe wordt iedereen gelukkig van normaal gras."

In vorm

Ajax zat voor de interlandperiode, zo dat heet, in een goede flow. Younes vermoedt dat hij en zijn ploeggenoten de goede vorm vast kunnen houden. "We hebben goed getraind en er zit veel kwaliteit in het team. Iedereen is goed in vorm, ik ben heel positief en blij dat de competitie weer verdergaat. Mijn vorm is ook goed, ik voel me goed net als iedereen. Belangrijk is nu dat we ons ontwikkelen en elke dag stappen maken."

Bekijk het interview:

Tip de redactie