Bankpersoneel gegijzeld bij overval ING Nieuw-West

De 33-jarige man die donderdagmiddag een ING-vestiging op Plein 40/45 overviel, heeft korte tijd het personeel van de bank gegijzeld. Tijdens de overval dreigde hij met een vuurwapen.

De man deed zich voor als klant, maar trok kort daarna een vuurwapen. Een getuige wist op enig moment de bank te ontvluchten en de politie te waarschuwen. Toen de politie de bank binnenging, zagen zij hoe de overvaller een personeelslid gijzelde.

De overvaller kreeg de mogelijkheid om te vluchten, zodat er een kans was dat de gegijzelde ongedeerd zou blijven. Toen hij er te voet vandoor ging, liet hij de gegijzelde los. De politie heeft tijdens een achtervolging op de man geschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn been. Direct daarna kon de man worden aangehouden.

De politie heeft meerdere goederen in beslag genomen, waaronder een pistool. De verdachte zit vast en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man is van buitenlandse komaf en wist kennelijk niet dat het zinloos is om banken in Nederland te overvallen, aldus de politie. De beveiliging is dusdanig dat het bankpersoneel nooit bij bankbiljetten kan komen.

Tip de redactie