Stichting zamelt geld in voor bedevaartkathedraal op de Zuidas

Amsterdam zou in de toekomst een bedevaartsoord voor tientallen miljoenen pelgrims kunnen worden. Stichting 'Lourdes aan de Amstel' heeft plannen om een bedevaartkathedraal, naar het model van de voormalige Hagia Sophiakathedraal in Istanboel, op de Zuidas te bouwen. De stichting start binnenkort met de fondswerving voor de benodigde honderd miljoen euro.

Architect Pi de Bruijn, die eerder betrokken was bij de ontwikkeling van het Arenagebied en de Zuidas, zou bereid zijn het ontwerp van de bedevaartkathedraal te maken. Volgens de stichting zijn er in de omgeving van de Rai nog enige locaties beschikbaar.

Bisschop Punt sprak afgelopen mei zijn goedkeuring uitgesproken voor de bouwplannen. De kerk wordt gebouw ter ere van de zestig jaar oude Maria-verschijningen aan de Amsterdamse Ida Peerdeman.

De officieel goedgekeurde Mariaverschijning en het aankomende dogma, waarbij Maria erkend wordt als medeverlosseres van de mensheid, maken een scenario voor Amsterdam als grote bedevaartsplaats zeer waarschijnlijk, aldus de stichting.

Tip de redactie