De overleden man die donderdagavond werd gevonden bij een brand in een woning aan de Barbusselaan in Zuidoost is slachtoffer geworden van een geweldsmisdrijf.

Dat bevestigt de politie na onderzoek. De recherche probeert momenteel te achterhalen wat de oorzaak van de brand is. Op dit moment bestaat het vermoeden van brandstichting. Er wordt woensdag in de woning aanvullend onderzoek gedaan.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet officieel vastgesteld, maar de recherche denkt dat het gaat om de 54-jarige bewoner. Om zijn identiteit officieel vast te stellen wordt DNA-onderzoek gedaan.

Tweede brand

De brand brak donderdagavond rond 22.30 uur uit op de eerste verdieping van de flat. Hulpdiensten die ter plaatse kwamen, troffen het slachtoffer aan. De man is direct naar buiten gehaald en op straat gereanimeerd. Dat mocht niet meer baten, hij overleed ter plaatse.

Toen de brandweer was vertrokken laaide het vuur weer op. Rond middernacht sloegen er vlammen uit het pand. Drie woningen die tijdens de eerste brand onbeschadigd bleven, raakten hierdoor onbewoonbaar. De brandweer verklaarde dat zij na de eerste brand voorzichtig te werk waren gegaan, om sporen intact te houden.