De Amsterdam Marshals willen dolgraag een eigen trainingsveld. De honkbalclub uit Zuidoost traint al sinds de oprichting in 2011 op een voetbalveld in het Bijlmersportpark, maar dit begint wat krap te worden.

De club heeft nu zo'n vijftig leden en wil groeien, maar denkt dat het gebrek aan eigen voorzieningen dat tegenhoudt. En er zijn ook praktische bezwaren, legt voorzitter Etienne Sandel uit. "Je ziet dat de jongens zo groot worden dat ze écht hard beginnen te slaan. En die komen dan op veld 2 terecht, waar gevoetbald wordt. Bovendien groeit het voetbal in Zuidoost ook, dus de velden zijn niet altijd beschikbaar. Als vertrekpunt was dit een prachtige oplossing, maar nu smaakt het naar meer."

Vorige week zaterdag werd het pupillenteam van de Marshalls nog Nederlands kampioen. Dat maakt de club aantrekkelijk. Bovendien laten de Marshals kinderen in Zuidoost via de buitenschoolse opvang ook kennismaken met honkbal. De oprichters van de club denken dat een eigen veld er ook voor zal zorgen dat kinderen die het leuk vinden, eerder lid worden. 

"Dat geloof ik absoluut", stelt coach Victor Araya Lemaire. "En als je dan ook de gelegenheid krijgt om een kantine neer te zetten en daarmee wat extra omzet te genereren, dan kun je dat uiteindelijk weer terug investeren in de jeugd."

Jonge honkballers snakken naar eigen veld
Jonge honkballers snakken naar eigen veld