Buurtbewoners van de Jan Evertsenstraat in West zijn geschrokken van de schietpartij waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag een man om het leven kwam en twee anderen gewond raakten. Volgens getuigen waren er vier mannen betrokken bij het incident.

"We werden wakker van geweerschoten. Ik was even aan het kijken of ik nog iets zag liggen, maar ik zie niks", aldus een omwonende. "Het gebeurt wel vaker hier in de buurt. Ik ben ook al eens bijna betrokken geweest bij een vuurgevecht met AK47's." Een ander: "Vreselijk, dit wil je niet in je eigen buurt. Ik ben wel geschrokken."

Bij de schietpartij werden meerdere schoten gelost. Een 44-jarige man moest op straat worden gereanimeerd, maar overleed zaterdagochtend aan zijn verwondingen.

Twee andere mannen (50 en 44) raakten lichter gewond en zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Van de schietpartij zijn beelden veiliggesteld waarop is te zien dat er drie schoten worden afgevuurd.

Aanleiding

De schietpartij gebeurde voor de deur van een café. Hoewel er nog niets bekend is over de aanleiding van het incident, heeft het café in de buurt geen goede naam. "Ik weet dat het al heel lang geen koek en ei is. Ik zag het al aankomen. Het is dezelfde eigenaar die hier verderop ook een kroeg heeft", aldus een winkelier.

"Soms zie je wel eens wat er daar speelt in de buurt. Het is een niet altijd louche tent geweest. Het is jammer dat er ineens mensen worden neergeschoten."

De eigenaar van het café was ten tijde van de schietpartij in zijn zaak aanwezig, maar zegt van niets te weten. "Ik ben niet geschrokken. Ik hoorde het later."

Buurt opgeschrikt door fatale schietpartij in Amsterdam West
Buurt opgeschrikt door fatale schietpartij in Amsterdam West