De brand in een woning aan de Barbusselaan in Amsterdam-Zuidoost, waarbij gisteravond een dode viel, is anderhalf uur na het sein brand meester weer opgelaaid.

De twee brand heeft veel schade veroorzaakt aan omliggende woningen. Het vuur ontstond door nog onbekende oorzaak toen de Forensische Opsporing van de politie rond 00.00 uur onderzoek aan het doen was. De brandweer was op dat moment al vertrokken.

Agenten hebben de brandweer daarna weer opgeroepen. Terwijl de brandweerwagens onderweg waren, sloegen de vlammen uit de woning. Drie woningen die tijdens de eerste brand onbeschadigd bleven, zijn nu onbewoonbaar.

Tent

Veel omwonenden stonden op straat en waren getuige van de tweede brand. "Deze brand heeft enorme schade aan omliggende woningen aangericht. Saillant detail, brand twee vond plaats vlak boven het lichaam. Het lichaam lag nog onder de tent, van de man overleden bij brand één", aldus een van hen.

De brand is inmiddels geblust. Het Team Brandonderzoek van de brandweer en de politie doen onderzoek naar de oorzaken van beide branden.

Bekijk hier de video:

Fatale brand Zuidoost na vertrek brandweer opnieuw opgelaaid
Fatale brand Zuidoost na vertrek brandweer opnieuw opgelaaid