In een internationaal onderzoek naar mensenhandel heeft de politie drie mannen in Amsterdam aangehouden. Er zijn bij twintig panden invallen gedaan in Amsterdam, Bulgarije, België en Duitsland. In totaal werden er tien mensen aangehouden, allen hadden de Bulgaarse identiteit.

De verdachten worden verdacht van seksuele uitbuiting en witwassen. Er werd 170.000 euro cash en zes peperdure auto's in beslag genomen. Bij de invallen in Amsterdam werd het arrestatieteam en een 'entry-team' ingezet, zo schrijft het OM.

De aangehouden personen worden er van verdacht jonge vrouwen, sommigen pas 18 jaar oud, te dwingen de prostitutie in te gaan. De verdachten bleken allemaal een band te hebben met de stad Silven in Bulgarije. De slachtoffers werden aan het werk gezet in Amsterdam en Antwerpen. Ze zijn vermoedelijk met valse beloftes gerekruteerd in het uitgaansleven van Silven. Het geld dat ze verdienden moesten ze afstaan aan de daders.

De verdachten die werden opgepakt in Bulgarije en Duitsland zullen later worden overgeleverd aan Nederland. Van de drie verdachten die in Amsterdam werden gearresteerd zitten er nog twee vast. De derde zit niet vast maar is nog wel verdachte.

Bekijk video:

Drie mannen in Amsterdam aangehouden in onderzoek mensenhandel
Drie mannen in Amsterdam aangehouden in onderzoek mensenhandel