Hockeyclub Xenios uit Amsterdam Nieuw-West groeit met ruim 1200 leden uit haar voegen en heeft daarom van de gemeente extra hockeyveld in sportpark Sloten gekregen.

Maar toch is de club niet tevreden, want kleedkamers, toiletten en een clubgebouw ontbreken.

Volgens de club is het veld daardoor onbruikbaar. "De herfst komt eraan, bij de eerste de beste bliksem en donder moet je gaan schuilen", vertelt speler M'barek Ben Addi. "Dat mag niet onder bomen en het clubhuis kunnen we niet in. En dan is het advies, met 22 man plat op de grond."

130 kinderen

Het veld ligt er al ruim twee maanden, maar er is vanwege het ontbreken van de voorzieningen nog altijd geen wedstrijd op gespeeld. "Vanaf 8 augustus zouden we het gebruiken, toen zou het veld klaar zijn. We hebben daarvoor ook 130 extra kinderen aangenomen", vertelt voorzitter Titia Frijlink. 

De gemeente heeft Xenios aangeraden een tijdelijk onderkomen te zoeken bij clubhuizen van naastgelegen sportverenigingen. Maar volgens het bestuur zitten de voorzieningen van die clubs al vol. Xenios wil nu dat de huur verlaagd wordt. De gemeente laat weten binnenkort met de hockeyclub in gesprek te gaan.

Hockeyclub Xenios boos om 'onbruikbaar' veld
Hockeyclub Xenios boos om 'onbruikbaar' veld