Op het Iwan Kantemanplein in Osdorp is dinsdagochtend  een 42-jarige man beschoten. Hij raakte hierbij gewond aan zijn arm. 

Volgens getuigen zou er vier keer zijn geschoten. Dat gebeurde op straat, het slachtoffer is daarna een woning in gevlucht.

Twee in het zwart geklede mannen zijn na de schietpartij gevlucht op een scooter. Bij de Ladogameerhof, zo'n 500 meter verderop, werd een brandende scooter gevonden. 

Het lijkt er sterk op dat dit de vluchtscooter is geweest. Hoe de twee verdachten daarna hun weg hebben vervolgd, is nog niet duidelijk.

Basisschool

De schietpartij vond plaats in de buurt van basisschool de Horizon. Op het schoolplein, waar veel ouders hun kinderen naar school aan het brengen waren, brak paniek uit.

Veel kinderen en ouders die getuige waren van de schietpartij zijn de school ingerend. Basisschool De Horizon heeft alle buitenactiviteiten van de kinderen dinsdag afgelast, naar aanleiding van de schietpartij. 

Bekijk de video:

Traumahelikopter

Op foto's is te zien dat een groot gedeelte van het plein afgezet is. Ook is er een traumahelikopter geland.

Het GVB meldt op Twitter dat tramlijn 1 korte tijd gestremd geweest is op last van de politie. De politie is op zoek naar verdachten die in het zwart gekleed zijn.