Om iedereen in de stad aan het tennissen te krijgen, zijn er zeker honderd nieuwe tennisbanen nodig. Dat is volgens de nationale tennisbond nodig om het tekort aan tennisbanen in de stad op te lossen. Wel zijn er clubs met plek, maar die zijn buiten de ring en dat is dan net even te ver voor veel mensen.

Afgelopen week maakte de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) bekend dat er enorme wachtlijsten bij de tennisclubs zijn in Amsterdam. Een paar jaar geleden moesten er tientallen banen weg op de Zuidas. En in stadsdelen als Oost, West en Centrum moeten veel meer tennisvelden komen.

"Binnen en buiten de ring zijn er veel te weinig banen. Dat geldt niet overal, er zijn plekken zoals hier waar genoeg banen zijn, maar er zijn ook plekken waar nauwelijks banen zijn. Het rapport gaat over het gemiddelde in Amsterdam", aldus KNLTB-districtsvoorzitter Victor Frequin.

Bij sommige clubs is er dus nog wel plek, zoals in Geuzenveld. Maar dat is voor veel tennisliefhebbers net iets te ver. "Misschien moeten tennissers er wat meer aan wennen dat ze tien minuten verder moeten fietsen of tien minuten ergens heen moeten rijden. Voetballers weten niet beter dan dat ze naar de buitenkant van de stad moeten om te gaan voetballen", stelt Sjef Noornbeek van Tennisvereniging Geuzenveld.

De KNLTB in gesprek met de gemeente op zoek naar meer plek in de stad. Frequin: "Het is niet zo dat het allemaal om de hoek moet zijn, maar als je in de Houthavens gaat wonen en je moet naar Slotervaart om te gaan tennissen, dan is dat gewoon te ver. Dat vinden we niet goed."

Bekijk video: