Op het Museumplein is vrijdag de eerste editie van het driedaagse Polo Amsterdam Event van start gegaan. De sport, die bekend staat als 'voor de elite', is bij het gratis evenement ook toegankelijk voor de gewone Amsterdammer. 

De eerste dag trok dan ook honderden toeschouwers, maar niet iedereen leek de spelregels te kennen.

"Spectaculair, echt heel erg leuk. Heel mooie sport. Ik rijd zelf ook paard en ik speel ook golf, dit is gewoon de combinatie", aldus een van de bezoekers. Een ander: "Ik vind het een te gek spektakel. Ik vind het heel bijzonder dat je op het Museumplein in Amsterdam dit kan organiseren, chapeau."

Steeds meer vrouwen

Voor het evenement is de internationale polo-top is naar de stad gekomen en ook de Amsterdamse Nicole Versteeg doet mee, als enige vrouw. "Het is heel bijzonder, ik heb er heel veel zin in. Het is best wel een riskante sport en het gaat best wel hard. Je moet goed paard kunnen rijden. Er komen steeds meer vrouwen bij in de sport. Dus het is leuk om ook de vrouwen te vertegenwoordigen."

Terwijl de vips aan de linkerkant naast het veld genieten van kaviaar en champagne, proberen de niet-genodigden aan de rechterkant van het veld uit te vogelen wat de spelregels zijn. "Nee, ik heb geen idee hoe je het speelt", aldus diverse toeschouwers.

Het hele weekend wordt er nog gepolood. Zondag om 17.15 uur is de prijsuitreiking.

Video: Sport op het Museumplein