Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft in hoger beroep zes jaar cel geeist tegen Rob Z. voor een gewelddadige overval op zijn voormalige schoonouders. 

Bij de overval in februari 2014 werd een bejaard echtpaar vastgebonden en gekneveld en werd voor bijna negen ton aan sieraden en kunst buitgemaakt.

Z. wordt gezien als initiatiefnemer van de roof. Hij zou terwijl hij in de cel zat in de Yellowstone-zaak opdracht hebben gegeven om zijn ex-schoonouders te beroven. Hij zou uit zou zijn geweest op sieraden en erfstukken van zijn overleden vrouw, de dochter van het bejaarde stel. Het echtpaar werd thuis overvallen.

De 77-jarige vrouw werd de trap op gesleurd, gekneveld en hardhandig naar de kluis getrokken. Haar 81-jarige man, ernstig hartpatiënt, werd ook overmeesterd en gekneveld.

'Nieuw staaltje van brutaliteit'

Z. werd eerder tot vier jaar cel veroordeeld voor de overval. Daartegen ging het OM in hoger beroep, omdat het vindt dat Z. medepleger is van de overval. Een 28-jarige medeverdachte hoorde zeven jaar tegen zich eisen. Hij zou eerst geprobeerd hebben om de spullen door middel van inbraak te bemachtigen. Toen dat niet lukte, schaalde hij het plan op en betrok er meer mensen bij. Tegen de overige verdachten werden celstraffen van zes en vijf jaar geëist.

Het lukte de overvallers uiteindelijk niet om de gestolen spullen te verkopen. Vervolgens gingen zij vervolgens over op een "nieuw staaltje van brutaliteit en cynisme". De slachtoffers konden hun spullen voor drie ton terugkopen. Een deel van de buit werd aan de deur van de woning gehangen, om op die manier om geld te vragen voor de rest van de goederen.