Twee voetballers uit Amsterdam worden in Finland verdacht van betrokkenheid bij matchfixing. Het gaat om oud-Ajacied Derwin Martina en Ayoub Ait Afkir, die tegenwoordig onder contract staan bij Atlantis FC.

Behalve Martina en Ait Afkir worden er nog twee Nederlandse spelers van Atlantis FC beschuldigd van matchfixing. Het gaat om Salah Hamza en Irvingly van Eijma, bevestigen de Finse voetbalbond en politie aan De Telegraaf. Ze zouden "met opzet onder hun niveau hebben gepresteerd", schrijft de krant. Op die manier werden twee wedstrijden gesaboteerd.

"Volslagen onzin", noemt Martina de beschuldigingen. "Het lijkt wel alsof we in een maffiaserie zijn beland." Er is nog geen sprake van een officiële aanklacht tegen de vier. 

Een van de onderzoekers zegt dat het "op dit moment niet uit te sluiten valt" dat de genoemde spelers zich inderdaad schuldig hebben gemaakt aan matchfixing. "De spelers zijn te goed om in de derde divisie van het Finse voetbal te spelen. En dat voor een beperkt salaris. Dat is een bekend scenario als het gaat om matchfixing."