Straatrover Amstelveen opgepakt na vrijgegeven beelden

Nadat het door de politie gestelde ultimatum woensdag verliep, werden de beelden van de minderjarige Amstelveense straatrovers vrijgegeven. Met snel resultaat: inmiddels is er één iemand aangehouden.

De straatrovers - twee tieners - werden gezocht vanwege een straatroof in juni in Amstelveen. De twee jongens van ongeveer vijftien jaar bedreigden hun slachtoffer met een mes en sloegen hem ook.

Vorige week stelde de politiewoordvoerster het woensdag verlopen ultimatum. De straatrovers moesten zichzelf aangeven of de bewakingsbeelden werden vrijgegeven. Omdat de daders zich niet hadden gemeld, werden vandaag de beelden vrijgegeven. Eén verdachte zit inmiddels vast, de ander is nog voortvluchtig. 

Bedreiging

Het slachtoffer liep in de avond van 9 juni vanaf het metrostation Uilenstede over de Kalfjeslaan. Ter hoogte van de Daelenbroek werd hij aangesproken. Twee jongens vroegen aan hem of hij een telefoon bij zich had.

Voordat hij kon antwoorden, trok één van de twee tieners een mes. Het slachtoffer werd vervolgens bedreigd en zijn rugtas is afgepakt. Op het moment dat de twee overvallers willen weglopen, wordt één van hen getackeld door het slachtoffer. De twee daders slaan zich vervolgens van hem los en gaan er vandoor met zijn rugtas, met daarin een laptop.

Tip de redactie