De politie zegt aangenaam verrast te zijn over het aantal tips dat is binnengekomen over de liquidatie van Vincent Jalink.

Vorige week werd er aan de zaak aandacht besteed in Bureau 020 en Opsporing Verzocht. Volgens de politie wordt er in liquidatiezaken normaal gesproken niet veel getipt. De vijftien ontvangen tips waren dan ook een verassing, vertelde een woordvoerder. 

Er zijn onder meer namen genoemd van de mogelijke daders die te zien waren op bewakingsbeelden. "Het onderzoek kan voorlopig weer verder", zei een politiewoordvoerder tijdens Opsporing Verzocht vanavond. 

Jalink werd eind mei voor de ogen van zijn zoontje doodgeschoten op de Klipperstraat in Diemen. Twee uur voor de liquidatie, rond 20.00 uur, zijn twee mannen in de buurt gezien van het huis van het slachtoffer. De twee waren te zien op beelden die de politie deze week verspreidde. 

De daders zouden na de beschieting op een gestolen scooter gevlucht zijn. Het zou gaan om één donkergetinte man en één lichtgetinte man. Laatstgenoemde droeg een grote jas met flinke capuchon. De verdachten hebben vermoedelijk geprobeerd de vluchtscooter in brand te steken, maar dit is mislukt. Getuigen worden nog altijd opgeroepen zich te melden.