Top-rolstoeltennisster Jiske Griffioen kwam thuis met twee glimmende gouden plakken en dat moet uiteraard flink gevierd worden. En dus organiseerden de bewoners van de Groen van Prinstererstraat een feestje voor de topatlete.

En dat werd gewaardeerd: "Dit had ik echt niet verwacht", zegt een enthousiaste Griffioen voor de camera van AT5. "Om zo in je buurt thuis te komen, echt niet normaal. Superleuk!" 

Ook de ouders van de tennisster vinden het een mooi gebaar van de buurt: "Hartstikke leuk dat haar wijk - waar ze met zoveel plezier woont - dit voor haar organiseren. Echt geweldig", zegt de vader van Jiske.

Een buurvrouw - met een glas champagne in haar hand - wist niet dat de winnaar bij haar in de straat woonde: "nooit geweten dat mijn buurvrouw zo'n sportheld was."

Bekijk de video:

Bijgekomen 

Jiske won maar liefst twee keer goud tijdens de Paralympische Spelen in Rio. Dat deed ze bij de solowedstrijd en de dubbele wedstrijd. De vrouw zegt zelf nog niet echt bijgekomen te zijn van de Spelen: "Je wordt wel een beetje geleefd de afgelopen dagen en dat gaat ook wel even door. Maar het is allemaal superleuk", aldus de topatlete.