In Noord zijn dit jaar al ruim vijftig auto's in brand gestoken en tot nu toe is er nooit een dader gepakt. Al jarenlang vliegen er enkele keren per week auto's, busjes, scooters, caravans en zelfs mobiele toiletten in de brand.

In de nacht van donderdag op vrijdag gingen in de Schemerstraat twee auto's in vlammen op. Ze stonden achter elkaar geparkeerd en zijn vermoedelijk in brand gestoken. 

Eens in de zoveel tijd zijn er vage beelden van iemand die een auto in brand steekt. Opsporing Verzocht en Bureau 020 hebben al eens aandacht besteed aan de autobranden, ook met beelden van een verdachte.

Tips worden nagetrokken, stoeptegels worden meegenomen voor onderzoek maar een patroon is nooit vastgesteld. "De branden zijn 's altijd nachts", dat was de enige overeenkomst.  De politie moest vorig jaar al een keer erkennen dat het onderzoek ondanks alle tijd en energie niet echt opschiet. Of het bijvoorbeeld om één pyromaan gaat, is bijvoorbeeld nooit vastgesteld.

Doelwit

En ondertussen is wekelijks raak in Noord. Behalve normale auto's zijn klassieke auto's en Canta's ook al meer dan eens doelwit geweest. Tot grote frustratie van de mensen in Noord die dat dan op geheel eigen wijze verwoorden. "Als ik ze zie dan maak ik ze af."