Ook dit weekend wordt er weer gewerkt aan de weg op de A1. Tussen vrijdagavond 21.00 uur en maandagochtend 5.00 uur zijn drie rijstroken van de A1 richting Amsterdam afgesloten.

Het nieuwe deel van de snelweg tussen Muiderberg en Diemen wordt aangesloten. Op de rijbaan richting Amsterdam is vanaf knooppunt Muiderberg alleen de wisselbaan open. Overdag gaat dat om twee rijstroken die open zijn, 's nachts één.

De verwachte extra reistijd is een uur, schrijft de Verkeersinformatiedienst. Tevens zijn de op- en afritten naar de en van de A6 afgesloten. De op- en afritten A1 Muiden-Oost en Muiden richting Amsterdam gaan definitief dicht.

Op maandag wordt er een extra rijstrook rijstrook in gebruik genomen en dient de wisselstrook weer als afslag naar de A9/Schiphol. De VID waarschuwt dat er maandag ook nog hinder kan zijn omdat automobilisten moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Maar als er eenmaal gewend is, zou het lekker doorrijden moeten worden met vijf in plaats van drie rijstroken. Al gaat de vijfde pas in 2017 open.