De Britse tv-ster CJ de Mooi, die in zijn biografie verklaarde dat hij in de jaren '80 een junk heeft vermoord in Amsterdam, is hiervoor opgepakt op Heathrow Airport in Londen. Er was vanuit het Openbaar Ministerie (OM) een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Hij wordt verdacht van moord.

Dit schrijft The Telegraph. De arrestatie is bevestigd door het OM. Er is eerder een rechtshulpverzoek gedaan vanuit Nederland aan Groot-Brittannië. Het OM wilde De Mooi spreken en meer weten over zijn uitspraken in zijn biografie. Dit weigerde hij. Daarna is er een arrestatiebevel uitgevaardigd. 

Verjaard

Een jaar geleden meldde het OM aan Het Parool dat hij niet meer vervolgd kan worden omdat het feit, als het zo gebeurd is, verjaard zou zijn. Maar in 2006 is de verjaringstermijn voor moord en doodslag opgeheven. De feiten die achttien jaar voor 1 januari 2006 zijn gepleegd, kunnen nog worden behandeld, zo is toen bepaald.

Moordverdachten die het feit dus 'tot' 1988 hebben gepleegd kunnen nog worden vervolgd. In het geval van Joseph Connagh, zoals CJ de Mooi echt heet, is het feit niet verjaard.

Biografie

In zijn biografie vertelt Connagh dat hij in 1988 werd aangevallen met een mes. "Deze oude man, overduidelijk een enorme drugsgebruiker, kwam met een mes in zijn hand op me af. Hij trof me op een verkeerde dag; er brak iets in me. Ik sloeg hem keihard in z'n gezicht, sloeg het mes uit zijn hand en gooide hem in de gracht. Ik ga er van uit dat ik hem vermoord heb. Ik heb geen idee wat er met hem is gebeurd."

Donderdag verschijnt Connagh voor de rechter.