"Dit is een droomdebuut", zegt de zeventienjarige Matthijs de Ligt na de wedstrijd van Ajax tegen Willem II, waarin hij zijn debuut maakte. "Sowieso je debuut maken is een droom en dan ook nog mogen scoren is fantastisch."

Ajax won met 5-0 van Willem II. De Ligt scoorde in de 25e minuut met een kopbal de 2-0. De Ligt komt daarmee in een rijtje met onder meer Seedorf, Van Basten en Cruijff. "Dat zijn mooie namen en zij hebben natuurlijk veel bereikt en ik nog niks. Dus hopelijk kan ik er naartoe werken."

Ook debutant Abdelhak Nouri (19) scoorde in zijn eerste wedstrijd. Hij sloot de score af in de 89e minuut en maakte de 5-0. Nog voor hij het veld opkwam werd hij toegezongen.

"Ik ben de supporters dankbaar. Dat heb ik ze met gebaren laten blijken. Ze zitten in mijn hart en ik waarschijnlijk in dat van hun." Nouri moest wel even geduld hebben voor hij het veld op mocht van trainer Bosz. "Je staat op springen. De spanning, alles. Maar als je er eenmaal in mag, voel je dat niet meer. Het was mooi", zegt Nouri.

Bekijk het interview met Matthijs de Ligt hier:

Bekijk het interview met Abdelhak Nouri op AT5.