Jason D. uit Zuidoost, ook bekend als rapper 'JayJay', wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Abderrahim Belhadj in mei dit jaar. De Rotterdammer werd bij de flat Kikkenstein doodgeschoten.

Het Parool schrijft dat de 29-jarige Belhadj tot vlak voor zijn dood aan het whatsappen was met een iPhone die Jason D. gebruikte. D. gooide de telefoon na de liquidatie we,g maar uploadde zijn berichtenhistorie weer op zijn nieuwe telefoon. 

Het Openbaar Ministerie denkt dat 'JayJay' het slachtoffer met een smoes naar de flat heeft gelokt. Daar werd Belhadj met meerdere kogels doodgeschoten. Hij wordt gezien als een van de doelwitten van het zogenaamde Nieuwegeinse doodseskader, een groep mannen die vandaag terechtstaat in de 26Koper-zaak. 

Belhadj zou al een tijd door de groep worden geobserveerd. Bij de groep werden video's gevonden van mannen in de McDonald's in Nieuwegein. Tijdens een gesprek met de recherche herkende Belhadj zichzelf op die beelden. Hij legde samen met een ander die op de beelden stond bij de recherche een verklaring af.

Ook noemde hij de naam van zijn mogelijke vijand. De reden voor het conflict zou zijn dat die persoon niet betaald was voor een drugstransactie.