Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zal rond november 2016 uit het Maagdenhuis vertrekken. Het college verhuist hoogstwaarschijnlijk naar de Roeterseilandcampus en de Amstelcampus.

Dat meldt een woordvoerster van de UvA aan AT5. Toch zal het historische pand dan nog niet verlaten zijn. Er blijven voorlopig nog mensen werken in het Maagdenhuis. ''Er zal in de komende periode bekeken worden wanneer en waarheen zij zullen verhuizen. In die periode zal ook besproken worden wat de bestemming van het Maagdenhuis zal zijn. Dat is dus nog niet bekend'', aldus de woordvoerster.

Volgens Folia worden op dit moment de werkplekken van de vijf collegeleden ingericht op beide campussen. Ook hun secretariaatsmedewerkers verhuizen meteen mee. "Het CvB heeft al langer de wens om dichter bij het primair proces te werken. Daarom verhuizen wij binnenkort naar de campussen om zo meer in verbinding te staan met studenten en medewerkers van onze universiteit en hogeschool", aldus collegevoorzitter Geert ten Dam op de website van Folia.

Bezet

Het pand heeft een berucht verleden. Zo werd het Maagdenhuis in 1969, 1978, meerdere keren in de jaren 90, 2005, 2006 en met als bekendste voorbeeld 2015 bezet door boze studenten. Tijdens de laatste bezetting werd het pand ernstig beschadigd.