De Mars van Iedereen, zoals de mars heet, is een initiatief van acteur Nardin Dchar. 

De bedenkers maken zich zorgen over het verharde debat over integratie en verschillende groepen die langs elkaar heen leven. Dchar zette het een paar maanden geleden allemaal in gang.

​Zo'n tweeduizend hebben aangekondigd zondag mee te lopen in de mars in Amsterdam. De Amsterdamse worstenmaker Samuel Levie is medeorganisator van de mars. Ook hij ziet Nederland polariseren. 

"We maken ons zorgen over de verharding van het debat. De manier waarop mensen met elkaar praten, uitzwaaipagina's op Facebook. Mensen die zeggen dat we Nederland terug moeten geven aan de Nederlanders en dan vragen wij ons af: wie zijn die Nederlanders? En dat willen we zondag laten zien. We willen met een bonte verzameling mensen lopen en laten zien dat Nederlanders er op heel veel verschillende manieren uit kunnen zien."

Optredens en speeches

De mars start 's middags bij het Arenapark en eindigt op het Museumplein. Daar zijn optredens en speeches. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb steunt de mars. "Omdat we niet genoeg kunnen doen in Nederland aan het vergroten van de saamhorigheid."

Ook burgemeester Van der Laan sprak eerder in een filmpje zijn steun uit om zondag mee te lopen. 

Doel van de mars is onder meer ervoor te zorgen dat mensen met elkaar gaan praten. Levie: "We moeten vaker met elkaar in contact komen. Dat is een van de belangrijke redenen dat we de Parade van Iedereen organiseren. Mensen bij elkaar brengen, verhalen delen en interesse in elkaar opwekken."

De mars start aanstaande zondag om half één.

Video: Levie steunt mars 

Prominente steun 'Mars voor Ieder1'
Prominente steun 'Mars voor Ieder1'