Een complex aan het Koningin Wilhelminaplein in Nieuw-West, dat uitsluitend bedoeld is voor studentenhuisvesting, wordt voor een groot deel bewoond door niet-studenten. De studenten die er wél wonen ondervinden veel overlast van hun voornamelijk Poolse flatgenoten. Ook klagen ze bij de verhuurder over de ontbrekende services.

Toen Emma, Joshua, Nanja en Lars hier een paar maanden geleden kwamen wonen, dachten ze te zijn ingetrokken in een studentencomplex. Maar tegen hun verwachting in kregen ze andere buren dan verwacht. "Uiteindelijk bleek dat op de onderste drie verdiepingen arbeidsmigranten zitten. En dat mag niet van het bestemmingsplan", melden de boze studenten.

Volgens het bestemmingsplan mogen er inderdaad alleen studenten in het complex wonen. De verhuurder laat echter aan AT5 weten dat er inderdaad expats en arbeidsmigranten in andere delen van het pand wonen.

Achmed Baâdoud, voorzitter dagelijks bestuur Nieuw West: "Wij hebben het leegstaande pand inderdaad omgebouwd tot studentencomplex. ik ga kijken wat daar aan de hand is. De handhavers gaan kijken en op basis daarvan ga ik handelen."

Duidelijke taal van het stadsdeelbestuur. Maar het beperkte woongenot van de studenten komt ook door de andere gebreken. Zo betalen de studenten ze naar eigen zeggen 150 euro per maand voor een schoonmaker die niet altijd komt, en voor een nachtportier, die nog nooit in het pand is gezien. "Ook onze voordeur staat 24/7 open. Het slot is eruit en de brievenbus stuk", aldus de gefrustreerde studenten.

Bekijk de video: