Het Openbaar Ministerie gaat de politieagent die in augustus 2014 de destijds 28-jarige Marvin neerschoot bij een aanhouding in Zuidoost definitief vervolgen. Dat meldt een woordvoerder van het OM vanmiddag.

De 25-jarige politieman zou zich volgende week donderdag voor de rechter moeten verantwoorden, maar omdat de advocaat van het slachtoffer verhinderd is, is de rechtszaak verzet. Waarschijnlijk dient de zaak nu half oktober.

Het schietincident gebeurde op zondagochtend 3 augustus 2014. Even daarvoor heeft Marvin ruzie gehad met zijn ouders. Zijn stiefvader belt de politie, maar als twee agenten bij de woning aankomen, blijkt er niets meer aan de hand.

Ondertussen loopt Marvin op het Anton de Komplein in Zuidoost. Daar komt hij dezelfde twee agenten tegen die eerder bij de woning van zijn ouders waren. 

De agenten spreken Marvin aan en vragen hem om zijn identiteitsbewijs. Maar Marvin kan zichzelf niet legitimeren. Op dat moment komen er nog twee agenten bij.

Marvin verzet zich bij zijn aanhouding en er ontstaat een chaotische situatie. De jongeman zat al op de grond toen hij in zijn been werd geschoten. Volgens zijn advocaat Ferre Dijkers waren op dat moment alle grenzen overschreden.

Aangifte

Omdat hij op de grond lag, kwam de kogel via Marvin's linkerbeen in zijn rechterenkel terecht. Pas ruim een half jaar later kon de kogel worden verwijderd. Marvin deed al in oktober 2014 aangifte tegen de schietende politieagent. Zijn verwondingen hebben verstrekkende gevolgen gehad, hij is arbeidsongeschikt en loopt nog altijd met een loopstok. 

De Rijksrecherche heeft, zoals gebruikelijk bij wapengebruik door agenten, het incident onderzocht en geconcludeerd dat de betreffende agent fouten heeft gemaakt. "Het vuurwapengebruik was niet rechtmatig. De betrokken politieman zal zich hiervoor bij de rechter moeten verantwoorden."

Bekijk de video hier: